Politika

Kisić Tepavčević u nenajavljenoj poseti Domu za smeštaj dece i mladih u Šapcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/07/2021

-

14:19

Kisić Tepavčević u nenajavljenoj poseti Domu za smeštaj dece i mladih u Šapcu
Kisić Tepavčević u nenajavljenoj poseti Domu za smeštaj dece i mladih u Šapcu - Copyright Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević jutros je bila u nenajavljenoj poseti Domskom odeljenju za smeštaj dece mladih i odraslih pri Centru za socijalni rad u Šapcu, nakon čega su objavljene i fotografije iz te ustanove. 

Poseta dolazi nakon izveštaja nevladine organizacije Disability Rights International (DRI) i Inicijative za prava osoba sa invaliditetom (MDRI-S)  u kojem tvrde da deca i mladi sa smetnjama u razvoju u institucijama socijalne zaštite u Srbiji borave u veoma lošim uslovima, da su zanemarivani i da nemaju adekvatnu negu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tada je odbacilo navode i pozvalo organizacije da dostave jasne dokaze o informacijama objavljenim u izveštaju.

Preporuka za vas

Kisić Tepavčević: Neću stati dok ne proverim svaku tvrdnju iz izveštaja
Kisić Tepavčević: Tri komisije utvrdile da je situacija u ustanovama socijalne zaštite u skladu sa standardima
Radna grupa ispitaće navode izveštaja "Zaboravljena deca Srbije" – Ministarstvo kaže da nema torture, NVO traže da se deca izmeste iz domova
Pašalić: Ukazivali smo na probleme u ustanovama za smeštaj dece, postoji i radna eksploatacija

Komentari (0)

Srbija