Politika

Kosovska policija ponovo postavila betonske blokove na putu Mitrovica-Leposavić

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2023

-

16:08

Kosovska policija ponovo postavila betonske blokove na putu Mitrovica-Leposavić
Kosovska policija ponovo postavila betonske blokove na putu Mitrovica-Leposavić - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod tzv. bistričkog mosta na magistalnom putu Mitrovica-Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta.

Blokovi su postavljeni na takav način da vozila moraju da znatno uspore kretanje i kreću se cik-cak putanjom, prenosi RTS.

Kosovska policija ponovo je postavila blokove na ovom delu puta posle jučerašnjeg incidenta u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja, nakon što je policija na ovom delu puta otvorila vatru na civilno vozilo, koje se, kako tvrdi policija, nije zaustavilo i u pokretu je udarilo policijski auto.

Policajci su pucali u vozilo koje se udaljavalo i tom prilikom pogodili Miljana Delevića, dok druga osoba u vozilu nije povređena, podseća RTS.

Punkt kod tzv. bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na severu Kosova i Metohije, gde od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila. Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smeštaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija