Politika

Dačić: Mnogi nisu svesni težine sastanka u Briselu

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2023

-

16:45

Dačić: Mnogi nisu svesni težine sastanka u Briselu
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da mnogi građani pa ni političari nisu svesni težine sastanka u Briselu, a na koji su 27. februara pozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kruti.

"Sigurno da Vučića očekuje veoma težak dan i toga su nedovoljno svesni i poltičari vladajućih partija, a kamoli građani", rekao je Dačić nakon zajedničke konferencije za novinare sa ministrom spoljnih poslova BiH Elmedinom Konakovićem na pitanje šta očekuje od predstojećeg sastanka u Briselu.

On je ocenio da je Srbija u teškoj poziciji i da je očekuje velika odgovornost zbog čega je neophodno da postoji politička stabilnost i jedinstvo. Prema njegovim rečima, sada je stvar kako učestvovati i izboriti se za naše interese i budućnost.

Dačić je naveo i da je veoma teško pored Kurtija imati dogovor kada je rekao da mu je odvratno i da spominje ZSO.

On je dodao je da ne ide u Brisel, ali da je spreman da pomogne Vučiću.

"Jačina svih pritsaka i ucena ne ogleda se samo u onome što je direktno izrečeno", rekao je Dačić i upitao šta je to kada neko kaže da neko teško može da odbije plan Evropske unije i SAD.

"Valjda vam je jasno da to nešto znači", rekao je Dačić.

Na pitnje da li će obe strane - Beograd i Priština, kao što je specijalni izaslanik EU Miroslav Lačak najavio, prihvatiti evropski plan za rešavane kosovskog pitanja Dačić dodaje da predsedniku Vučiću treba i da saopšte šta su postigli u razgovorima sa Prištinom.se Vučić držati onoga što je ranije rekao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija