Politika

Brnabić: Pomoć USAID-a omogućila zanačajne reforme u srpskom društvu i privredi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/03/2023

-

10:12

Brnabić: Pomoć USAID-a omogućila zanačajne reforme u srpskom društvu i privredi
Brnabić: Pomoć USAID-a omogućila zanačajne reforme u srpskom društvu i privredi - Copyright srbija.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa administratorkom Američke agencije za međunardodni razvoj (USAID) Samantom Pauer kojoj se zahvalila na pomoći te agencije od 2001. godine, koja je omogućila zanačajne reforme u srpskom društvu i privredi.

"Brnabić je naglasila da Srbija budućnost vidi, pre svega, u oblastima tehnologije, inovacija i veštačke inteligencije. Kako je istakla premijerka, ove oblasti su ključne za održiv razvoj i stabilnu ekonomiju i mogu činiti značajan udeo u rastu bruto domaćeg proizvoda", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaju da je premijerka naglasila da Vlada izuzetno ceni konkretne rezultate postignute kroz saradnju sa USAID-om, kao i da posebno vrednuje spremnost ove agencije da doprinese daljoj transformaciji u oblastima informacionih tehnologija i energetske efikasnosti.

Prema njenim rečima, Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama vođena sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba i usluga i tradicionalno značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći. SAD su, kako je istakla, naš najveći partner u izvozu usluga.

Samanta Pauer je istakla spremnost USAID da nastavi sa uspešnom saradnjom koju ostvaruje sa Srbijom, kao i da pozitivno ocenjuje dosadašnje rezultate koji su postignuti angažmanom ove agencije. 

U saopštenju se dodaje da je Pauer ujedno prenela podršku Sjedinjenih Američkih Država domaćim reformskim procesima i evropskom putu Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija