Politika

Borelj i Blinken o sastanku u Ohridu: Pravo je vreme za značajne korake napred u interesu EU integracija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

17/03/2023

-

19:19

Borelj i Blinken o sastanku u Ohridu: Pravo je vreme za značajne korake napred u interesu EU integracija
Borelj i Blinken o sastanku u Ohridu: Pravo je vreme za značajne korake napred u interesu EU integracija - Copyright AP/Olivier Douliery

veličina teksta

Aa Aa

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj upoznao je danas američkog državnog sekretara Entonija Blinkena sa najnovijim dešavanjima u vezi sa procesom normalizacije odnosa između Beorgada i Prištine i izneo svoja očekivanja od sastanka u Ohridu, saopštila je EU služba za spoljnu politiku.

"Njihova diskusija bila je usredsređena na predstojeći sastanak na visokom nivou dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU u subotu u Ohridu, situaciju u Etiopiji i pripreme za energetski savet EU-SAD sledećeg meseca", navedeno je u saopštenju.

U tom telefonskom razgovoru, Borelj je podvukao značaj napretka u dijalogu za evropske aspiracije obe strane.

"On je ocenio kontinuiranu jasnu podršku SAD naporima EU, posebno Sporazumu o putu normalizacije odnosa i procesu uoči sastanka na visokom nivou koji visoki predstavnik saziva sa predsednikom Vučićem i premijerom Kurtijem ove subote. Obojica su se složili da je ovo pravo vreme da se naprave značajni koraci napred u interesu EU integracija Kosova i Srbije", piše u saopštenju.

 

 

Komentari (0)

Srbija