Politika

Predstavnici opozicionih stranaka u Beogradu traže ostavku Aleksandra Šapića

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2023

-

15:27

Predstavnici opozicionih stranaka u Beogradu traže ostavku Aleksandra Šapića
Predstavnici opozicionih stranaka u Beogradu traže ostavku Aleksandra Šapića - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici opozicionih stranaka u Beogradu i danas su tražili da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnese ostavku, zbog kako su rekli, zloupotreba sa javnim nabavkama, kao i da se raspišu vanredni izbori u Beogradu.

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović rekla je na konferenciji za novinare da Šapić treba da podnese ostavku, a ukoliko to ne učini smatraju da treba da ga smeni Skupština grada.

"Zahtevamo od tužilaštva da momentalno postupi po krivičnoj prijavi koju smo podneli protiv Nenada Milanovića i Aleksandra Šapića za krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom za koje je zaprećena kazna i do deset godina zatvora. Ukoliko to odbije da učini Skupština Beograda ga mora smeniti", rekla je Popović. 

Ona je rekla da tužioci moraju da reaguju na transkripte i snimke razgovora koje je objavio BIRN i da provere njihovu verodostojnost. Dodala je da ostavku Šapića traži odbornička grupa Ujedinjeni sa svojim parterima Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sindikat Sloga.

"Ukoliko ne bude želeo da je podnese tražićemo njegovu smenu", rekla je ona i pozvala javne tužioce da pokrenu istragu protiv svih odgovornih u ovom slučaju. 

Ponovila je da SSP godinu dana, a i danas traži vanredne izbore u Beogradu.

Pokret SRCE ocenio je u saopštenju da je Šapić posle 10 meseci pokazao svoj stil rukovođenja gradom i da su njegovi, kako tvrde, protivzakoniti eksperimenti na štetu Beograda i njegovih građana. Kažu da je poslednja "afera" vezana za novi sistem naplate gradskog prevoza i da Šapić mora da shvati da Beograd "nije njegovo lično vlasništvo".

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović rekao je da Beograđani imaju pravo da se prevoze kao ljudi, ali da ne dobijaju odgovarajući kvalitet usluge za cenu karte koju plaćaju.

Šapićevu ostavku juče je tražio Pokret slobodnih građana (PSG) kao i raspisivanje vanrednih izbora u Beogradu, što su tražile i stranke Zajedno i Novi DSS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija