Politika

Hovenijer se sastao s vladikom Teodosijem, osudio napad na crkvu u Prizrenu

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2023

-

21:17

Hovenijer se sastao s vladikom Teodosijem, osudio napad na crkvu u Prizrenu
Jeffrey Hovenier - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer sastao se danas sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem i osudio pokušaj paljenja crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu za vreme uskršnjih praznika pozivajući vlasti da počinioce privedu pravdi.

"Čast mi je što sam se sastao sa vladikom Teodosijem povodom obeležavanja pravoslavnog Uskrsa. Razgovarali smo o važnim temama, uključujući verske slobode", naveo je Hovenijer na Tviteru.

On je istakao da Ustav Kosova garantuje verska prava za sve stanovnike.

"Oni moraju da budu slobodni da veruju, bez smetnji ili diskriminacija", poručio je Hovenijer.

On je dodao da je iskoristio priliku da osudi "zabrinjavajući incident", vezan za pokušaj paljenja crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu.

"Pozivam vlasti da istraže zločin i privedu počinioce pravdi", naveo je Hovenijer na Tviteru.

Iz kosovske policije ranije su saopštili da je u blizini vrata srpske crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu kasno sinoć izbio požar koji je ugašen.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

Reagujući na taj incident, Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da pokušaj paljenja crkve, na koju je bačena eksplozivna naprava, jasno ukazuje da bi albanski estremisti ponovo da ruše i pale spomenike srpske kulturne baštine na KiM i proteraju preostali srpski živalj sa ovih prostora. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija