Politika

Popović: Srbija započela postupak sveobuhavatne reforme pravosudnog sistema

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2023

-

15:27

Popović: Srbija započela postupak sveobuhavatne reforme pravosudnog sistema
Popović: Srbija započela postupak sveobuhavatne reforme pravosudnog sistema - Copyright Tanju/Ministarstvo pravde/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović predstavila je danas predstavnicima Radnog tala Saveta EU za proširenje i države koje vode pregovore o pristupanju (COELA) dosadašnje rezultate u ostvarivanju Akcionog plana za Poglavlje 23 "Pravosuđe i osnovna prava" i tom prilikom istakla da je Srbija, usvajanjem ustavnih amandmana i novog seta pravosudnih zakona, započela postupak sveobuhavatne reforme pravosudnog sistema.

Tom reformom, rekla je ona, osiguraće se vladavina prava i učvrstiti temelji pravne sigurnosti, saopštilo je Ministarstvo prvde.

Ona je naglasila da će građani u narednom periodu osetiti sve pozitivne efekte reforme, koja ima za cilj stvaranje nezavisnijeg, efikasnijeg i odgovornijeg pravosuđa.

"Iz tog razloga, Republika Srbija je odlučna da, kroz predstojeće aktivnosti, postupak reforme sprovede do kraja", izjavila je Popović.

Članovi Radne grupe čestitali su Ministarstvu pravde na postigunitim rezultatima i izrazili podršku za uložene napore u izgradnji sistema kojim će se postići viši stepen zaštite osnovnih prava i sloboda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija