Politika

Sastanak predstavnika opozicije sa američkim senatorom Krisom Marfijem u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

17:10

Sastanak predstavnika opozicije sa američkim senatorom Krisom Marfijem u Beogradu
Kris Marfi, američki senator iz Konektikata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka razgovarali su danas sa američkim senatorom Krisom Marfijem o, kako je saopšteno, "problemima sa kojima se Srbija suočava nakon eksplozije nasilja i užasnih tragedija koje su zadesile našu zemlju".

Kako je navela Stranka slobode i pravde (SSP), na sastanku su bili Borko Stefanović, zamenik predsednika te stranke i predsednik skupštinskog odbora za spoljne poslove; Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i Nebojša Zelenović, kopredsednik "Zajedno".

 

 

U saopštenju se navodi da je Stefanović u razgovoru naglasio neophodnost da vlast ispuni sve zahteve mirnih protesta "Srbija protiv nasilja", kako bi se, prema njegovim rečima, "zaustavile dalje podele u društvu i stvorili preduslovi za rešenje političke krize koja se naibolje vidi po ogromnom broju ljudi koji mirno izražava svoje neslaganje sa politikom ove vlasti".

"Nakon ovih tragedija, Srbija više nije ista zemlja i to vlast mora da shvati. Spirala nasilja se mora prekinuti i za to nije dovoljno samo razoružavanje, već je potrebno da vlast odmah zaustavi promociju nasilja na medijima koje kontroliše, prekine medijski progon neistomišljenika i prestane sa pritiscima i ucenama zaposlenih u javnom sektoru", naglasio je Stefanović

On je, takođe, američke sagovornike podsetio da SSP duže od godinu dana insistira da Vlada usaglasi svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom i uvede delimične sankcije Rusiji, jer je, kako je naveo, "interes Srbije da konačno napravi suštinski zaokret i uhvati pravac ka Evropi, a ne da pokušajem sedenja na dve stolice sama sebe izoluje".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija