Politika

Kako dalje posle novih napetosti i sukoba na Kosovu i Metohiji: U ovoj atmosferi se ne živi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/05/2023

-

22:11

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Eskalacija nasilja na Kosovu i Metohiji i reakcije koje su nakon toga stigle od međunarodne zajednice, a posebno iz SAD bile su tema večerašnje emisije Euronews centar. Svoje stavove izneli su urednik portala Kosovo online Miloš Garić, pravnik Milan Antonijević i Aleksandar Arsenijević, predsednik građanske inicijative Srpski opstanak iz Kosovske Mitrovice.

Sagovornici Euronews Srbija slažu se da poruke SAD nikad nisu bile oštrije, ali i da kosovski premijer Aljbin Kurti uprkos tome neće odustati od sprovođenja svoje politike.

Gosti emisije odgovaraju i na pitanje koji su razlozi za otvoreno suprotstavljanje Prištine Vašingtonu i da li je to priprema za nove izbore, kao i o tome kako je živeti na Kosovu.

 

"Ne znam koliko je stanje sada normalno da bi moglo da se priča o nekoj normalizaciji, ali da upravo ovakve situacije pokreću mnoge korake to je evidentno. Sigurno će biti novih predloga, novih dešavanja na terenu jer je građanima previše da trpe svega. Ja nisam Srpska lista, ja sam njihov oponent, nikada nisam bio na protestu nakome su i oni prisustvovali. Juče sam bio sa njima, zajedno sa građanima i iz tog razloga kažem vam da sada svaki Srbin identično razmišlja, da upravo ne žele ovu silu na terenu. Pretučeni su svi politički lideri. Sami građani se plaše odmazde policije to je najveći problem. U ovoj atmosferi se ne živi", naveo je između ostaog Arsenijević.

Celu emisiju pogledajte u videou na početku teksta.


 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija