Politika

Pič: Odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u opštine na severu nije mudra i imala je teške posledice

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2023

-

07:34

Pič: Odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u opštine na severu nije mudra i imala je teške posledice
Pič: Odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u opštine na severu nije mudra i imala je teške posledice - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič saopštio je posle sastanaka koje je imao sa predstavnicima prištinskih institucija, da je odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u zgrade opština na severu Kosova imala teške posledice i da nije bila mudra.

Ambasada Velike Britanije u Prištini navela je na Tviteru da je Pič juče u Prištini razgovarao sa premijerom Aljbinom Kurtijem, zamenicom premijera Donikom Gervalom, ministrom odbrane Armendom Mehajem, kao i ambasadorom SAD Džefrijem Hovenijerom.

"Na sastancima sa predstavnicima vlade preneo sam jasnu poruku - akcija kosovske vlade da nametnu gradonačelnike u zgrade opština na severu silom nije bila mudra i imala je teške posledice. Sada je trenutak da sve strane deeskaliraju situaciju", naveo je Pič.

On je dodao da pažljivo prati razvoj događaja kao i da razgovara sa partnerima u Vašingtonu, Briselu i šire. 

"Ti razgovori su mi dali do znanja da su najnoviji događaji naneli štetu međunarodnom imidžu Kosova", naveo je Pič.

Dodao je da je Velika Britanija ''stajala uz Kosovo i u dobrim, i u lošim vremenima, i da će to nastaviti da čini, ali da će jednostrane akcije to samo otežati''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija