Politika

Poslanici nastavili raspravu o formiranju anketnog odobra: Zadatak da se utvrde činjenice koje su dovele do tragedija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

13/06/2023

-

13:03

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o predlogu za formiranju anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji.

Pre početka rasprave o anketnom odboru poslanici su postavljali pitanja izvršnoj vlasti, a iskoristili su i da čestitaju Novaku Đokoviću i Nikoli Jokiću.

Poslanica Socijalističke partije Srbije Sanja Ćaović imala je pitanja za vladu da li planira da pokrene državnu kampanju kako bi se, kako je rekla, osujetili pokušaji revizije srpske istorije i time sprečio udar na nacionalni identitet.

Čestitke Đokoviću i Jokiću uputio je i poslanik Demokratske stranke Nenad Mitrović, rekavši da oni treba da budu pravi uzor deci.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić imao je pitanje za naučnu akreditacionu komisiju Ministarstva prosvete.

"Da li je tačno da su departmani prava, ekonomije, za engleski i srpski jezik na državnom Univerzitetu u Novom Pazaru izgubii akreditaciju i da studenti neće moći da se upišu na tim smerovima", pitao je Zukorlić.

On je naveo da u Novom Pazaru postoje dva univerziteta, jedan je osnovao Muamer Zukorlić, a drugi je državni, navodeći da su oba važna za taj grad.

Neka poslanička pitanja odnosila su se i na pretnje koje se upućuju glumcima. Ovlašćeni predlagač i šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović rekao je da anketni odbor treba da utvrdi bezbednosne okolnosti koje su dovele do tragedija, i ponovio zahteve sa protesta "Srbija protiv nasilja”.

On je ranije rekao da anketni odbor treba da formiraju sve poslaničke grupe, a da predsednik bude iz redova opozicije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija