Politika

Orlić: Kada je reč o KiM, moramo da budemo hladne glave o da razumemo da smo mi u tome sami

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2023

-

14:07

Orlić: Kada je reč o KiM, moramo da budemo hladne glave o da razumemo da smo mi u tome sami
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, moramo da razumemo da smo mi u tome sami, da niko drugi ne učestvuje u našem bolu i da svi drugi gledaju pre svega svoj interes, izjavio je predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić za Tanjug.

Kako je naveo, ljudi moraju da budu načisto sa tim kako države funkcionišu - neko će biti prijatelj, neko će da pokaže razumevanje, treći neće ni jedno ni drugo, ali će svako da se pre svega zapita - šta je tu moj interes.

"Mi smo ti koji moramo da se izborimo kako znamo i umemo. Ne možemo da očekujemo pravdu, jer to ne postoji. Pravde na svetu nema. Na pitanju Kosova i Metohije je pre svega argument sile", istakao je Orlić.

Predsednik Narodne skupštine istakao je da Srbija ne može da diriguje velikima i moćnima.

Kako kaže, "moramo da budemo hladne glave, da ne dozvolimo da nas vatra ponese i da nekada reagujemo onako kako bi svakom čoveku bilo najprirodnije - da da sebi oduška i kaže ono što mu je na vrh jezika".

"Mi znamo da ne možemo sebi da dozvolimo neke stvari. To znaju i ovi drugi, nemojte misliti da ne znaju. Kada čuju poruku Vojske Srbije da je spremna da u potpunosti realizuje naređenja koja dobije od vrhovnog komandanta - znaju svi šta to znači", naveo je Orlić.

Kako je rekao, srpski narod na Kosovu i Metohiji ima na svojoj strani svoju Srbiju, svoju državu, svog predsednika.

Osvrćući se na sukob u Ukrajini, Orlić je rekao da je za svaku državu sveta najveća moguća katastrofa unutrašnji sukob koji dovodi do međusobnog obračuna ili unutrašnjeg rata.

"Mi moramo da budemo pametni prema sebi i samo za sebe. Da razumemo da je za nas najvažnije da imamo jedinstvo, slogu i da ne dozvolimo da se dogodi najlepši scenario za one koje Srbiji dobro ne žele, a to je da nam neko ovde poseje seme razdora, da dovede do unutrašnjeg sukoba", naveo je Orlić.

Predsednik Narodne skupštine rekao je da to ne mora da bude na nivou rata, ali da sukob u jednoj državi i društvu pravi nepopravljivu štetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija