Politika

Rama: Puštanje kosovskih policajaca otvara put ka deeskalaciji i dijalogu

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2023

-

13:22

Rama: Puštanje kosovskih policajaca otvara put ka deeskalaciji i dijalogu
Edi Rama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Albanski premijer Edi Rama poručio je danas da je puštanje trojice kosovskih policajaca iz pritvora ''dobra vest'', jer ''otvara put ka deeskalaciji i dijalogu''.

Rama je na svom nalogu na Tviteru naveo da je odluka Srbije o puštanju iz pritvora trojice policajaca ''zakasnela'', ali da stavlja tačku na, kako tvrdi, ''proizvoljno lišavanje slobode za tri lica koja nisu počinila nijedan zločin''.

"Povratak kosovskih policajaca svojim kućama je zakasnela vest, ali ipak veoma dobra jer, prvo, stavlja tačku na proizvoljno lišavanje slobode za tri lica koja nisu počinila nijedan zločin, a drugo, ponovo otvara put deeskalacije i dijaloga. Drago mi je da je sila razuma nadvladala razum sile'', napisao je Rama.

On je izrazio nadu da Beograd i Priština sada ''mogu da započnu sa dugoočekivanom deekalacijom'', i da se ''sada mogu razmrsiti čvorovi konačnog procesa normalizacije između Kosova i Srbije''.

Ranije danas sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv trojice pripadnika kosovske specijalne policije, koji su uhapšeni na teritoriji Srbije 14. juna, te će se oni braniti sa slobode.

"Nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor", navodi se u saopštenju Višeg suda u Kraljevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija