Politika

Rama danas domaćin premijerima iz regiona, umesto Kurtija na sastanak ide Bisljimi

Komentari

Autor: Kosovo online

17/07/2023

-

08:46

Rama danas domaćin premijerima iz regiona, umesto Kurtija na sastanak ide Bisljimi
Rama danas domaćin premijerima iz regiona, umesto Kurtija na sastanak ide Bisljimi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Albanije Edi Rama ugostiće danas u Tirani na neformalnom sastanku lidere regiona, kao i evropkog komesara za proširenje i susedsku politiku Olivera Varheljija. Prema pisanju prištinskih medija, umesto kosovskog premijera Aljbina Kurtija, sastanku u Tirini prisustvovaće njegov zamenik Besnik Bisljimi.

Susret sa premijerima iz regiona, Rama je najavio pre nekoliko dana, tokom svoje "balkanske turneje".

Sastanak se održava u okviru priprema za Samit Berlinskog procesa, koji je najavljen za 16. oktobar u Tirani, prenosi Kosovo online.

Kako je najavljeno, sastanak ima za cilj diskusiju i koordinaciju, izradu zajedničkih zahteva, njihovo predstavljanje na oktobarskom samitu, na kojem se očekuje učešće lidera zemalja Evropske unije.

Međutim, neformalnom sastanku neće prisustvovati premijer Kosova Aljbin Kurti, što dodatno potvrđuje da su Ramini i Kurtijevi odnosi "zahladneli", prenosi Reporteri.

Umesto Kurtija koji boravi u Grčkoj gde će učestvovati na 25. izdanju Međunarodnog simpozijuma "SIMI", učešće na neformalnom sastanku lidera u Tirani potvrdio je njegov zamenik Besnik Bisljimi.

Učešće na sastanku u Tirani potvrdili su premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, premijerka Srbije Ana Brnabić, vršilac dužnosti premijera Crne Gore Dritan Abazović, kao i predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija