Politika

Dačić: Od današnjeg razgovora u Briselu ne treba očekivati kapitalne rezultate, ali je važno da dijalog postoji

Komentari

Autor: FoNet

19/07/2021

-

10:11

Dačić: Od današnjeg razgovora u Briselu ne treba očekivati kapitalne rezultate, ali je važno da dijalog postoji
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije i lider socijalista Ivica Dačić rekao je da se od današnjeg razgovora delegacija Beograda i Prištine ne mogu očekivati neki kapitalni rezultati, već je najvažnije da se oni ponovo vode.

"Kada je reč o konkretnim dometima ovog sastanka, neće imati neki kapitalni i važan rezultat", ocenio je Dačić i naglasio da je sada važno da se taj proces vrati u neki kontinuitet, da se razgovori vode, te dodao:

"Lajčak mi je rekao, kada sam bio u Briselu, da će biti potrebno strpljenje i vreme da se oni uključe u dijalog, da se ponašaju kako je primereno dijalogu", ilustrovao je Dačić za TV Prva.

Kako je dodao, nije problem u tome što kosovski Albanci neće da ispoštuju Briselski sporazum, već to što međunarodna zajednica neće da ih čvršće pritisne da to urade.

"To je njihova taktika - jedni potpisuju, drugi odbijaju, menjaju se vlasti i niko ne preuzima odgovornost da realizuju dogovore, napomenuo je on. Sa Hašimom Tačijem je, možda, bilo i najkorektnije razgovarati, jer je on imao neku svest da je potrebno doći do kompromisa", ocenio je Dačić.

Upitan da prokomentariše prebijenje srpskog dečaka i navodnoj odgovornosti dvojice Srba sa trovanjem vode u Dečanima, Dačić je rekao da je zbog toga upravo važno da bilo kakvi pregovori Albanaca i Srba postoje, nego da ih uopštenema. 

"Ukoliko dijaloga nema, doći ćemo u situaciju da se slične stvari pretvore u progom", konstatovao je Dačić.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija