Politika

Delegacija Srpske napredne stranke u poseti Kini

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2023

-

13:33

Delegacija Srpske napredne stranke u poseti Kini
Delegacija Srpske napredne stranke u poseti Kini - Copyright sns.org.rs

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Srpske napredne stranke (SNS), koju predvode članovi Predsedništva SNS Petar Petković i Damir Zobenica sa još 18 stranačkih kolega, boravi u višednevnoj poseti Narodnoj Republici Kini. 

Do kraja posete delegacije SNS predviđeni su sastanci i sa visokim predstavnicima Komunističke partije Kine (KPK).

Delegacija SNS danas je posetila Muzej istorije Komunističke partije Kine u Pekingu, a član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je istakao da Srpska napredna stranka ima veliku čast da sarađuje sa KPK, koja je postala najsnažnija i najbrojnija politička organizacija na svetu.

“Komunistička partija Kine predstavlja inspiraciju, ne samo za kineski narod, već i za čitavo čovečanstvo. Snaga KPK, koja je pod mudrim rukovodstvom generalnog sekretara Si Đinpinga pokrenula veliku obnovu i ubrzani ekonomski razvoj Kine, direktno doprinosi i globalnom razvoju čitavog sveta koji treba da teži izgradnji zajednice za budućnost čovečanstva", istakao je Petković.

Dodao je da delegacija Srpske napredne stranke ima veliku čast da strateški sarađuje sa KPK i da na toj osnovi obogaćuje sopstveno iskustvo u stranačkom radu i političkom delovanju.

Zahvaljujući predsednicima Si Đinpingu i Aleksandru Vučiću, delegacija SNS je ponovo u poseti Kini i KPK, u okviru predsedničkog projekta saradnje dve partije, dogovorenog 2019. godine, navedeno je u saopštenju SNS.

Damir Zobenica je izrazio domaćinima zahvalnost za srdačnu dobrodošlicu, kao i nadu u još snažnije razvijanje čeličnog prijateljstva Srbije i Narodne Republike Kine.

“Izuzetna čast mi je učinjena što sam danas mogao da posetim fenomenalni muzej Komunističke partije Kine. Video sam nastojanje i razvoj ne samo Komunističke partije Kine, već i čitave Narodne Republike Kine. U nadi da će se u budućnosti još jače razvijati Narodna Republika Kina, želim isto tako da se razvija i čelično prijateljstvo Srbije i Narodne Republike Kine”, istakao je Zobenica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija