Politika

Dačić sa ambasadorom Japana: Nastavićemo da povezujemo privrede dve zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

14:46

Dačić sa ambasadorom Japana: Nastavićemo da povezujemo privrede dve zemlje
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Japana Akiru Imamuru, koji je nedavno predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a sagovornici su istakli interes za dalje povezivanje privreda dve zemlje, uz jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na povećanje japanskih investicija u Srbiji.

Dačić je japanskom ambasadoru poželeo srdačnu dobrodošlicu, uz želje za uspešan mandat i prijatan boravak u našoj zemlji i izrazio zadovoljstvo povodom veoma dobrih bilateralnih odnosa i uzlaznog trenda u saradnji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

On je istakao uverenje da će novoimenovani ambasador nastaviti sa intenzivnim aktivnostima u cilju daljeg svestranog unapređenja saradnje Srbije i Japana, u čemu je Ministarstvo spoljnih poslova spremno da mu pruži svu pomoć i podršku. 

Uz zadovoljstvo povodom izuzetno duge tradicije saradnje između Srbije i Japana, koje su u 2022. godini obeležile 140. godišnjicu prijateljstva, zajednički je ocenjeno da su savremeni bilateralni odnosi Srbije i Japana u stalnom usponu.

Takođe, kako je ocenjeno, ove dve zemlje povezuje zajednički interes za dalje jačanje saradnje uz sadržajne i intenzivne međusobne kontakte na bilateralnom i multilateralnom planu. 

Dačić i ambasador Imamura su istakli interes za dalje povezivanje privreda dve zemlje uz jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na povećanje japanskih investicija u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija