Politika

Božović u Crnoj Gori, ukinuta mu zabrana ulaska

Komentari

Autor: Vijesti

29/08/2023

-

14:58

Božović u Crnoj Gori, ukinuta mu zabrana ulaska
Božović u Crnoj Gori, ukinuta mu zabrana ulaska - Copyright Prinskrin/Youtube/Radio Televizija Herceg Novi

veličina teksta

Aa Aa

Bivšem ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću ukinuta je zabrana ulaska u tu zemlju, i on je jutros prešao državnu granicu, prenose podgoričke "Vijesti".

Božović je rekao da je juče iz sistema Uprave policije izbrisana zabrana ulaska, o čemu ga je sinoć obavestio premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, prenosi podgorički list.

Nakon toga pozvao ga je, dodao je, direktor policije i rekao da je sve u redu i da je bila posredi tehnička greška kada je tokom vikenda vraćen.

"Jutros sam krenuo iz Beograda i u 11 sati prešao granicu. Već sam u Nikšiću, gde sam imao emotivan susret sa roditeljima", rekao je on.

Božović je kazao da je iskoristio zakonsku mogućnost da ospori zabranu ulaska koja je bila, kako tvrdi, "plod samovolje" bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere.

Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje MUP-a kojim mu je 30. septembra 2022. godine zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su tada naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbednosti.

Iz Upravnog suda su tad saopštili da je utvrđeno da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga tužilac predstavlja smetnju po unutrašnju bezbednost, odnosno šta je razlog da mu se zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore.

MUP je zatim doneo odluku kao i Upravni sud, nakon čega je policija trebalo da ukloni bivšeg ambasadora sa liste zabrana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija