Politika

Ne davimo Beograd: Osuđujemo bahatost vozača, potrebno promeniti saobraćajna pravila

Komentari

Autor: Fonet

23/07/2021

-

16:58

Ne davimo Beograd: Osuđujemo bahatost vozača, potrebno promeniti saobraćajna pravila
Ne davimo Beograd: Osuđujemo bahatost vozača, potrebno promeniti saobraćajna pravila - Copyright Tanjug/ Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Ne davimo Beograd (NDB) pruža podršku građanima koji protestuju na Karaburmi i najoštrije osuđuje bahatost vozača koji je u Ulici Marijane Gregoran na pešačkom prelazu automobilom udario oca i dvoje dece, a zatim pobegao sa mesta nesreće.

"Taj slučaj posledica je saobraćajne politike kojom se u Beogradu godinama favorizuje protočnost i ubrzanje automobilskog saobraćaja na račun drugih učesnika u saobraćaju i na kraju na račun opšte bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Jedan od načina kako se ovakvi slučajevi mogu preventivno sprečiti je uvođenje ograničenja brzine od 30 kilometara na čas u celom gradu, osim na 50 kilometara u glavnim ulicama, navode iz pokreta i dodaju da treba raditi na obezbeđivanju poštovanja tog ograničenja tehničkim merama usporavanja saobraćaja i dizajnom samih saobraćajnica.

"To se može jednostavno i brzo učiniti postavljanjem usporivača saobraćaja, novim semaforima i edukacijom svih učesnika u saobraćaju", ističu iz NDB.

"Svi smo svedoci da se često na bahatost vozača ukazuje danima i da saobraćajna policija sleže ramenima dok se nesreća ne dogodi, a tada je već kasno. Ne davimo Beograd u svom planu Za dobar grad predlaže češće i rigoroznije kontrole brzine motornih vozila, kao i agilnije i ažurnije kažnjavanje prekoračenja brzine u centralnim gradskim bulevarima i stambenim četvrtima", piše u saopštenju.

Preporuka za vas

Građani celu noć blokirali ulicu na Karaburmi zbog smrti dečaka koga je udario vozač na pešačkom, protest se nastavlja

Komentari (0)

Srbija