Fokus

Tragičan kraj potrage u Izraelu: Unuk Novosađanina Dušana Mihaleka pronađen mrtav

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2023

-

20:36

Tragičan kraj potrage u Izraelu: Unuk Novosađanina Dušana Mihaleka pronađen mrtav
Tragičan kraj potrage u Izraelu: Unuk Novosađanina Dušana Mihaleka pronađen mrtav - Copyright Tanjug/AP/Guli Sharvit

veličina teksta

Aa Aa

Mor Koen, unuk Dušana Mihaleka, dugogodišnjeg urednika muzičkog programa radija Novi Sad i poznatog sprskog turističkog vodiča po Svetoj zemlji, pronađen je mrtav.

Vest je na Fesjbuku objavio upravo Mihalek.

"Nema više našeg Mora (r.1999). Došli su iz armije i socijalne službe da nam kažu da je pronađeno njegovo telo. Nema više nade", napisao je on.

Podsetimo, unuk Dušana Mihaleka nestao je u blizini granice sa Gazom, a članovi porodice su ranije bili objavljivali da im je poznato da je bio povređen.

Kako je tada napisao Mihalek odgovarajući svojim pratiocima, poslednja informacija je da je bio ranjen u glavu i da je mnogo iskrvario. Veruje se da su ga oteli pripadnici Hamasa na muzičkom festivalu u subotu. Na mestu festivala pronađeno je više od 260 tela uglavnom mladih ljudi.

Desetine drugih se i dalje vode kao nestali, a smatra se da su odvedeni u pojas Gaze kao taoci.

Ranije danas počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić je rekao da nije bilo informacija o Moru Mihaleku, pošto nije bio na spisku ni mrtvih ni otetih.

''On je jedan od više od 150 kidnapovanih. Lično sam prijatelj sa Mihalekom i jako mi je teško da govorim o tome. Koristimo sve kanale pokušavajući da doznamo bilo šta, ali to je sada najteži deo", rekao je Nikolić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet