Fokus

Smrtonosna "govedina Velington": Erin Paterson optužena za ubistvo tri osobe zbog ručka sa otrovnim pečurkama

Komentari

Autor: Tanjut

03/11/2023

-

12:47

Smrtonosna "govedina Velington": Erin Paterson optužena za ubistvo tri osobe zbog ručka sa otrovnim pečurkama
Smrtonosna "govedina Velington": Erin Paterson optužena za ubistvo tri osobe zbog ručka sa otrovnim pečurkama - Copyright Prinstcreen YouTube/9 News Australia

veličina teksta

Aa Aa

Australijanka Erin Paterson pojavila se danas pred sudom optužena za ubistvo tri starije osobe, za koje policija tvrdi da su umrle nakon što su pojeli otrovne pečurke na ručku koji je ona priredila.

Paterson (49), optužena je po tri tačke optužnice za ubistvo i pet tačaka ubistva u pokušaju, navodi se u sudskim dokumentima, preneo je Rojters.

Erin je ranije negirala da je počinila krivično delo i nije tražila kauciju, a slučaj će biti nastavljen u maju 2024. godine. 

Ona je kobnog 29. jula spremila "govedinu Velington" u sosu sa otrovnim zelenim pupavkama za svog bivšeg svekra i svekrvu Dona i Gejl Paterson, kao i njihove rođake Heder i Ijana Vilkinsona.

Gejl i Don koji su oboje imali 70 godina, umrli su posle nekoliko dana, kao i Heder (66), dok se Ijan Vilkinson (68) nakon što je primljen u bolnicu u kritičnom stanju, ipak oporavio posle dva meseca lečenja.

profimedia

 

I Erinin bivši muž Sajmon Paterson bio je pozvan na okupljanje, ali je u poslednjem trenutku javio da ipak ne može doći.

On je, inače, naveden u sudskim dokumentima kao navodna žrtva u četiri slučaja pokušaja ubistva, uključujući tri odvojena incidenta 2021. i 2022. godine.

Erin Paterson je rekla da je napravila jelo koristeći mešavinu pečuraka kupljenih u supermarketu i sušenih pečuraka kupljenih u azijskoj prodavnici nekoliko meseci ranije i da je i sama posle ručka otišla u bolnicu sa bolovima u stomaku, ali da je bila puštena kući nakon što je primila infuziju i lekove za jetru.

Takođe je tvrdila da su ručak jela i njena deca narednog dana, ali da su izvadili pečurke  jer ih ne vole, tvrdila je Paterson.

Komentari (0)

Svet