Fokus

SAD i Kina se saglasile o klimatskim pitanjima: Razgovori trajali četiri dana

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

09:15

SAD i Kina se saglasile o klimatskim pitanjima: Razgovori trajali četiri dana
SAD i Kina se saglasile o klimatskim pitanjima: Razgovori trajali četiri dana - Copyright Tanjug/Florence Lo/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

SAD i Kina saglasile su se o klimatskim pitanjima što će pomoći da se osigura napredak na razgovorima na samitu COP28 koji počinje krajem ovoga meseca u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, rekao je američki izaslanik za klimu Džon Keri.

Keri se sastao ove sedmice sa kineskim kolegom Sie Dženhuom u Kaliforniji, a američki izaslanik je rekao da su razgovori tokom četiri dana bili teški i ozbiljni, najavljujući da će uskoro saopštiti detalje postignutih dogovora, preneo je Rojters.

Keri je istakao na Blumberg novom ekonomskom forumu u Singapuru da su Kina i SAD postigle saglasnost o pitanjima koja će pomoći da se ostvari napredak na COP28, kao i da će dve zemlje pomoći da se svet fokusira na više obnovljivih izvora energije.

Očekuje se da će se samit Ujedinjenih nacija COP28, koji počinje 30. novembra u Dubaiju, fokusirati na pitanje finansiranja borbe protiv klimatskih promena i na energetsku tranziciju ka obnovljivim izvorima energije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet