Fokus

Irački ogranak Hezbolaha preti odmazdom: Napašćemo više američkih meta

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2023

-

16:44

Irački ogranak Hezbolaha preti odmazdom: Napašćemo više američkih meta
Irački ogranak Hezbolaha preti odmazdom: Napašćemo više američkih meta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Militantna grupa Hezbolah u Iraku upozorila je danas da bi mogla da napadne više američkih meta, nakon što su američki avioni ubili nekoliko militanata kao odgovor na korišćenje balističkih raketa kratkog dometa protiv američkih snaga u vazdušnoj bazi Al-Asad ranije ove nedelje.

Američki borbeni avioni napali su u utorak Hezbolahov operativni centar Kataib, kao i komandni centar i kontrolni čvor Kataib u blizini Al Anbara i Džurf al Sakra, južno od Bagdada, rekla su dva američka vojna zvaničnika koja su želela da ostanu anonimna, preneo je AP.

Oni su dodali da su na napadnutim lokacijama bili prisutni Hezbolahovi operativci, ali nisu mogli da potvrde da li je neko ubijen.

Zvaničnici milicija u Iraku rekli su da je u napadu ubijeno osam pripadnika grupe Kataib Hezbolah.

Američki napadi došli su kao odmazda na napad Hezbolaha na avion AC-130, koji je bio u letu kada su militanti ispalili dva kratkometna balistička projektila na Al-Asad bazu u ponedeljak uveče.

Posada aviona je locirala odakle su ispaljeni projektili i gađala militante, koji su pobegli vozilom, ali su uspeli da ubiju neke od njih, dodaje američka novinska agencija.

Kataib Hezbolah je poručio da razmatra proširenje napada na američku vojsku, dodajući da američki napad "neće proći nekažnjeno".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet