Fokus

Izrael pozvao na razgovor ambasadore Španije i Belgije zbog "lažnih tvrdnji" dvojice premijera

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

17:28

Izrael pozvao na razgovor ambasadore Španije i Belgije zbog "lažnih tvrdnji" dvojice premijera
Izrael pozvao na razgovor ambasadore Španije i Belgije zbog "lažnih tvrdnji" dvojice premijera - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski ministar inostranih poslova Eli Koen napisao je na platformi X da je Izrael pozvao na razgovor ambasadore Belgije i Španije zbog "lažnih tvrdnji" španskog i belgijskog premijera.

Tokom posete bliskoistočnom regionu, španski premijer Pedro Sančez i belgijski premijer Aleksandar de Kro pozvali su Izrael da učini više da zaštiti živote civila u Gazi i da poštuje međunarodno pravo, prenela je Al Džazira.

"Izrael ima pravo da se brani. Međutim, ovo pravo ne može da obuhvati i smrt nevinih civila, uključujući hiljade dece, u Gazi", rekao je Sančez posle posete Izraelu.

Izraelski ministar spoljnih poslova je rekao da su ambasadori dve zemlje pozvani na razgovor da budu oštro ukoreni i da im se ukaže se "Izrael ponaša u skladu sa međunarodnim pravom i bori se protiv ubilačke terorističke organizacije gore od IS (Islamske države) koja čini ratne zločine i zločine protiv čovečnosti".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je, takođe, rekao da "snažno osuđuje" izjave dvojice premijera, rekavši da "ne smatraju da je Hamas u potpunosti odgovoran za zločine protiv čovečnosti koje je počinio", uključujući ubistva izraelskih građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet