Fokus

Negovateljici koja je prouzrokovala smrt bebe sedativom u američkoj državi Vermont preti kazna do 25 godina

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2023

-

19:30

Negovateljici koja je prouzrokovala smrt bebe sedativom u američkoj državi Vermont preti kazna do 25 godina
Negovateljici koja je prouzrokovala smrt bebe sedativom u američkoj državi Vermont preti kazna do 25 godina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stejsi Vajankort, negovateljica koja je optužena da je prouzrokovala smrt bebe sedativom koji je sadržao antihistaminik, osuđena je za ubistvo i suočava se sa kaznom do 25 godina zatvora.

Porota je u petak osudila Vajankort za ubistvo i okrutnost prema bebi Harper Rouz Brajar 2019. godine u negovateljicinoj kući u Ratlandu, preneo je AP.   

Šestomesečna beba je pronađena da ne reaguje dok je bila kod Vajankortove, a obdukcijom je utvrđeno da je imala visoku koncentraciju difenhidramina, sedativnog sastojka u nekim antihistaminicima koji se daju bez recepta, uključujući brend Benadril.

Lek se ne preporučuje bebama bez lekarskog naloga, a Harper nije trebalo da ga uzima.

Branilac Vajankortove je rekao da nema dokaza da je ona dala sedativ bebi, ali je tužilac rekao porotnicima da to niko drugi nije mogao da uradi.   

Vajankort, koja je negirala da je bebi dala bilo šta što joj nisu dali roditelji, puštena je na slobodu uz neobezbeđeno jemstvo da će se pojaviti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet