Fokus

Policija identifikovala muškarca ubijenog u pustinji Arizone 1976. godine, za ubicom se i dalje traga

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

23:25

Policija identifikovala muškarca ubijenog u pustinji Arizone 1976. godine, za ubicom se i dalje traga
Policija identifikovala muškarca ubijenog u pustinji Arizone 1976. godine - Copyright Tanjug AP/Mohave County Sheriff's Office via AP

veličina teksta

Aa Aa

Policija u američkoj saveznoj državi Arizoni identifikovala je muškarca, čije je telo pronađeno u pustinji u toj državi 1976. godine, s ranom od metka u glavi.

Istražitelji Kancelarije šerifa okruga Mohave ponovo su otvorili ovaj slučaj i uporedili dosijee s otiscima prstiju sa nacionalnom bazom podataka koja nije bila dostupna 1976. godine, a koja je ubrzo identifikovala čoveka kao Luisa Alonsa Paredesa, državljanina El Salvadora, prenosi BBC.

Vlasti su 1976. godine prikupile otiske prstiju tokom obdukcije, kada su i utvrdile da se radi o muškarcu u srednjim tridesetim, ali nisu uspele da pronađu podudaranje u dostupnim bazama podataka.

Kompozitnu sliku njegovog lika napravio je Muzej severne Arizone u Flagstafu, ali se trag ubrzo ohladio i slučaj je ostao neaktivan 47 godina.

Kancelarija šerifa okruga Mohave zatražila je od javnosti da im se obrati sa bilo kakvim informacijama o slučaju ili tragovima koji bi mogli da pomognu u pronalaženju njegovih preživelih rođaka, kao i ubice za kojim se i dalje traga, navodi BBC.

Komentari (0)

Svet