Fokus

Oskar Pistorijus pušten iz zatvora, na uslovnoj je slobodi

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2024

-

08:26

Oskar Pistorijus pušten iz zatvora, na uslovnoj je slobodi
Tanjug/AP/Themba Hadebe - Copyright Tanjug/AP/Themba Hadebe

veličina teksta

Aa Aa

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus pušten je iz zatvora na uslovnu slobodu, saopštilo je u petak južnoafričko odeljenje za kazne. On se sada nalazi kod kuće, javlja Euronews.

Odeljenje nije dalo više detalja o Pistorijusovom oslobađanju, koje je objavljeno oko 8.30 po lokalnom vremenu.

Svetski poznati olimpijski trkač sa dvostrukom amputacijom nogu pušten je iz popravnog centra Ateridžvil u glavnom gradu Južne Afrike Pretoriji.

Pistorijus je odslužio skoro devet godina od 13 godina i pet meseci kazne za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp na Dan zaljubljenih 2013.

U novembru mu je odobren uslovni otpust.

Teški prestupnici u Južnoj Africi imaju pravo na uslovni otpust nakon što odsluže najmanje polovinu kazne.

Očekuje se da će ovaj 37-godišnjak u početku živeti u vili svog strica u luksuznom predgrađu Pretorije Vaterklof, gde je živeo tokom suđenja za ubistvo, a takođe je držan u kućnom pritvoru između 2015. i 2016. godine.

Televizijske ekipe, fotografi i novinari okupili su se ispred popravnog centra u kojem je Pistorijus bio zatočen pre 6 sati ujutru po lokalnom vremenu, u nadi da će baciti pogled na sportsku zvezdu.

Zvaničnici južnoafričkog odeljenja za popravne kazne ranije su rekli da neće objaviti vreme njegovog puštanja na slobodu, ukazujući da žele da ga drže podalje od medija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet