Fokus

Oglasili se iz Odbora za bezbednost saobraćaja SAD i otkrili da li je neko sedeo pored prozora kad je otpao trup aviona

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

09:05

Oglasili se iz Odbora za bezbednost saobraćaja SAD i otkrili da li je neko sedeo pored prozora kad je otpao trup aviona
Oglasili se iz Odbora za bezbednost saobraćaja SAD i otkrili da li je neko sedeo pored prozora kad je otpao trup aviona - Copyright Tanjug AP/Elaine Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajuća američkog nacionalnog Odbora za bezbednost saobraćaja (NTSB) Dženifer Homendi izjavila je da nijedan putnik nije sedeo do prozora aviona Boing 737 MAKS 9 kompanije Aljaska Erlajns u trenutku kada je otpao deo kabine, zbog čega je avion u petak prinudno sleteo, prenose američki mediji.

Homendi je na konferenciji za novinare rekla da je deo trupa aviona otpao, ali da na sedištima u tom delu aviona nije bilo putnika, prenosi Rojters.

"Srećni smo što se ovo nije završilo tragičnije", dodala je Homendi. Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) u subotu je naložila da se prizemlji flota od 171 Boinga 737 MAKS 9 radi bezbednosnih provera.

Avion Boing 737-9 Maks kompanije Aljaska erlajns na letu iz Oregona za Kaliforniju morao je u petak prinudno da sleti zbog otkidanja kabinskog dela trupa aviona tokom leta, a pre poletanja nije bilo neposrednih naznaka o postojanju nedostatka na konstrukciji letelice. Niko od 171 putnika i šest članova posade koji su bili u avionu nije povređen, saopšteno je iz kompanije Aljaska erlajns.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet