Fokus

Đulijanijevi advokati tražili ukidanje kazne od 150 miliona dolara za klevetu

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2024

-

20:26

Đulijanijevi advokati tražili ukidanje kazne od 150 miliona dolara za klevetu
Rudolf Đulijani, bivši Trampov advokat - Copyright Tanjug AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Advokati bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolf Đulijanija zatražili su od američkog Suda za stečaje da opozove presudu za klevetu prema kojoj Đulijani treba da plati 150 miliona dolara (oko 140 miliona evra) dvojici kontrolora na predsedničkim izborima 2020. u saveznoj državi Džordžiji nakon što ih je optužio da su oni kandidata na tim izborima, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa lažno optužili za prevaru.

Advokat Geri Fišof je na saslušanju u Njujorku rekao stečajnom sudiji Šonu Lejnu da Đulijani ne može da plati toliku kaznu, prenosi Rojters.

Đulijani, koji je podneo zahtev za bankrot u decembru, vlasnik je nekoliko nekretnina, a prihoduje, kako je rekao njegov advokat, zanemarive sume od svog podkasta i radio-emisije.

''Trenutno je suspendovan zbog neadkvatne advokatske prakse, tako da trenutno ne može da zarađuje kao advokat. Nema svoj ćup sa zlatom na kraju duge'', rekao je Fišof.

Đulijani je zahtev za bankrot zatražio 21. decembra, samo nekoliko dana nakon što je doneta presuda da plati 148 miliona dolara Vandrej Mos i njenoj majci Rubi Friman, koje su dobile veliki broj pretnji nakon što je Đulijani lažno tvrdio da su učestvovali u navodnim prevarama na dan izbora.

Zahtev za bankrot automatski sprečava pokretanje sudskog spora protiv njega, kao i mehanizme da se naplati kazna po presudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet