Fokus

Ðulijani svedočio u krivičnoj istrazi protiv Trampa zbog pokušaja poništavanja izbornih rezulata

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2022

-

23:38

Ðulijani svedočio u krivičnoj istrazi protiv Trampa zbog pokušaja poništavanja izbornih rezulata
Ðulijani svedočio u krivičnoj istrazi protiv Trampa zbog pokušaja poništavanja izbornih rezulata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rudolf-Rudi Ðulijani, nekadašnji lični advokat Donalda Trampa, svedočio je danas pred posebnom velikom porotom u okrugu Fulton u Atlanti u krivičnoj istrazi koja se sprovodi u Džordžiji o pokušajima bivšeg predsednika SAD i njegovih saradnika da ponište rezultate predsedničkih izbora 2020. godine.

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Ðulijani (78) pojavio se pred zakonodavcima države Džordžija u decembru 2020. godine, ponavljajući Trampove lažne teorije zavere o ukradenim glasačkim listićima i pozivajući da se ne potvrdi pobeda demokratskog kandidata za predsednika SAD Džozefa Bajdena nad republikanskim kandidatom DonaldomTrampom, podseća se u izveštaju Rojtersa.

"To je svedočenje pred velikom porotom i takva svedočenja su, koliko se sećam, tajna", odgovorio je Ðulijani izveštaču CNN koji ga je zamolio da prokomentariše svoje svedočenje.

Rojters podseća da je istraga okruga Fulton počela nakon snimljenog telefonskog razgovora u januaru 2021. godine, u kojem je Tramp pozvao najvišeg državnog izbornog zvaničnika da "pronađe" dovoljno glasova kako bi promenio ishod izbora.

Bivši predsednik tada je neosnovano tvrdio da je pobedio u Džordžiji u predsedničkoj trci 2020. godine.

Ðulijanijev advokat kaže da će bivši gradonačelnik Njujorka odbiti da odgovara na pitanja koja krše privilegiju odnosa advokata i klijenta.

Ðulijani je izašao iz zgrade suda kroz jedan od sporednih ulaza, javili su lokalni mediji u Atlanti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet