Fokus

Najmanje 55 osoba stradalo zbog snežne mećave i velike hladnoće širom SAD

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2024

-

10:03

Najmanje 55 osoba stradalo zbog snežne mećave i velike hladnoće širom SAD
Najmanje 55 osoba stradalo zbog snežne mećave i velike hladnoće širom SAD - Copyright Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall, File

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 55 osoba stradalo je zbog snežne mećave i velike hladnoće širom SAD. Meteorolozi su prognozirali da bi se temepratura od minus 34 stepena Celzijusova mogla zadržati do nedelje ujutru u više američkih država, prenosi AP.

Velike snežne padavine pogodile su u petak Njujork, Baltimor i Vašington, a očekuje se da će temperature pasti na minus 26 stepeni Celzijusovih u velikim delovima američkih država Arkanzas, Misisipi, Misuri, Tenesi, Kentaki i Kanzas, pokazuje prognoza Nacionalne meteorološke službe.

Meteorološka služba saopštila je da bi u pojedinim regionima američke države Zapadne Virdžinije moglo da padne do 10 centimetara snega sa udarima vetra do 64 kilometra na sat i temperaturom do minus 29 stepeni Celzijusovih.

Zbog hladnoće su popucale cevi vodovoda u Memfisu u Tenesiju, zbog čega je više od 400.000 stanovnika pozvano da prokuva vodu pre nego što je koristi za piće.

U Zapadnoj Virdžiniji i danas su na snazi upozorenja zbog snežne mećave. Meteorolozi su saopštili da bi do otopljenja moglo da dođe sledeće sedmice, za kada su prognozirane temperature iznad proseka za ovo doba godine.

Komentari (0)

Svet