Fokus

Anketa koja se neće svideti Trampu: Trećina republikanaca Nju Hempšira neće mu dati podršku na novembarskim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

23:04

Anketa koja se neće svideti Trampu: Trećina republikanaca Nju Hempšira neće mu dati podršku na novembarskim izborima
Anketa koja se neće svideti Trampu: Trećina republikanaca Nju Hempšira neće mu dati podršku na novembarskim izborima - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Jedna trećina republikanaca koji su glasali na unutarstranačkim izborima u Nju Hempširu neće podržati Donalda Trampa na izborima u novembru ukoliko osvoji predsedničku nominaciju Republikanske stranke, pokazuje istraživanje Foks njuza.

Oko 35 odsto ispitanih reklo je da bi bili toliko nezadovoljni Trampovom pobedom na unutarstranačkim izborima da ne bi glasali za njega na izborima u novembru.

Među njima je 96 odsto onih koji su u Nju Hempširu glasali za bivšu guvernerku Južne Karoline Niki Hejli i jedan odsto birača koji su glasali za Trampa.

Oko 11 odsto njuhempširskih republikanaca izjavilo da je bi bili nezadovoljni Trampovom pobedom na unutarstranačkim izborima, ali da bi, uprkos tome, glasali za njega u novembru.

Na unutarstranačkim izborima u Nju Hempširu, koji su održani juče, Tramp je osvojio 54,4 odsto glasova, dok je za Hejli glasalo 43,3 odsto republikanaca.

Prethodno je Tramp pobedio i na unutastranačkim izborima u Ajovi gde je osvojio 51 odsto glasova.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet