Fokus

Da li je Trampov tim pokušao da ubedi Roberta Kenedija da bude njegov kandidat za potpredsednika?

Komentari

Autor: Fox News

27/01/2024

-

21:27

Da li je Trampov tim pokušao da ubedi Roberta Kenedija da bude njegov kandidat za potpredsednika?
Da li je Trampov tim pokušao da ubedi Roberta Kenedija da bude njegov kandidat za potpredsednika? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pojedinci koji blisko sarađuju sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom navodno su pokušali da ubede nezavisnog kandidata Roberta F. Kenedija da bude Trampov kandidat za potpredsdnika, piše Fox News pozivajući se na Njujork Post.

"Trampovi operativci su pokazali interesovanje za Kenedija, ali sve to je bilo preuranjeno", rekla je jedna osoba za taj medij dodajući da je onda Kenedi najavio da će se kandidovati za predsednika.  

"Ipak, sve je moguće, ne bh to otpisao ni na koji način", rekao je izvor. 

Kenedi je inicijalno ušao u predsedničku trku kao demokrata. Međutim, zbog sukoba u Demokratskom nacionalnom komitetu koji je dao punu podršku kandidaturi predsednika Džozefa Bajdena, u oktobru je objavio da će se ući u trku za Belu kuću kao nezavisni kandidat.  

Jedan veliki donor i Trampove i Kenedijeve kampanje je rekao da i dalje postoji trud da se Kenedi ubedi da bude uz Trampa, prenosi Fox News.

"To se u ovom trenutku dešava iza kulisa. Ukoliko bude napretka, mogli biste više o tome da saznate", rekao je. 

Tanjug/AP/Matt Rourke

 

Fox News Digital je kontaktirao Trampov i Kenedijev tim, ali nije dobio odgovor. Inače, ranije ove nedelje, Tramp i Kenedi su zauzeli istu stranu kada je reč o krizi na granici u Teksasu, pošto je ta država u sporu sa federalnom administracijom.  

Robert Kenedi Mlađi je inače nećak predsednika Džona F. Kenedija. Krajem prošle godine pojedina istraživanja javnog mnjenja su navodila da on ima podršku 22 odsto birača, uz navode da je poslednji nezavisni kandidat koji je imao više od 20 odsto podrške godinu dana pred izbore bio Ros Perot 1992. godine, koji je na izborima osvojio 19 procenata glasova.

Istraživanje Njujork tajmsa i Koledža Sijena pokazalo je tada da Kenedi Mlađi ima podršku najmanje 25 odsto birača u ključnim saveznim državama u kojima je Bajden odneo pobedu nad Trampom 2020. godine - Džordžija, Arizona, Viskonsin, Pensilvanija, Nevada i Mičigen. 

CNN je naveo da Kenedi najverovatnije neće biti novi predsednik Sjedinjenih Država, ali je istakao da će njegov izborni rezultat biti važan jer bi značajno mogao da utiče na ishod predsedničkih izbora. 

Komentari (0)

Svet