Fokus

Sukob Izraela i Hamasa i SAD između njih: Hoće li Arapi i muslimani u SAD da podrže Bajdena na predsedničkim izborima?

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2024

-

11:22

Sukob Izraela i Hamasa i SAD između njih: Hoće li Arapi i muslimani u SAD da podrže Bajdena na predsedničkim izborima?
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Mnogi Arapi i muslimani sa pravom glasa u SAD potvrdili su da neće glasati za reizbor američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog njegove nepokolebljive podrške Izraelu i neuspeha da se postigne trajni prekid vatre u Gaz, prenosi CNN.

Ta TV mreža ukazuje da je na prethodnim predsedničkim izborima Bajden dobio podršku nekoliko istaknutih američkih muslimana, izabranih zvaničnika i lidera muslimanske zajednice, ali da su uoči novog izbrnog ciklusa mnogi skeptični i ljuti na njega.

"Verujem da on ne može da se iskupi. Neću glasati za Džoa Bajdena. Njegovo saučesništvo i aktivno učešće u genocidu nad palestinskim narodom u Gazi diskvalifikuju ga kao mog kandidata", rekao je Kalid Turani konsultant iz Mičigena i kopredsedavajući mičigenskog ogranka kampanje "Napustimo Bajdena".

Kampanja "Napustimo Bajdena" nastala je u Minesoti nakon što je grupa Amerikanaca muslimana zatražila od predsednika da zahteva prekid vatre u Pojasu Gaze do 31. oktobra prošle godine, a pošto Bajden nije odgovorio na njihov zahtev, grupa je obećala da će voditi kampanju protiv njega.

"Osećam se iskorišćeno kao muslimanski glasač. Bajden je iskoristio ljude poput mene da bi bio izabran, a sada sve radi samo u sopstvenom interesu", rekla je Arijana Afšar (27), kreatorka iz Kalifornije, prenosi CNN.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet