Fokus

Robert Kenedi mlađi se izvinio porodici zbog reklame tokom Superboula: Žao mi je ako je nekome nanela bol

Komentari

Autor: Politico

12/02/2024

-

20:22

Robert Kenedi mlađi se izvinio porodici zbog reklame tokom Superboula: Žao mi je ako je nekome nanela bol
Tanjug/AP/Josh Reynolds - Copyright Tanjug/AP/Josh Reynolds

veličina teksta

Aa Aa

Robert Kenedi mlađi izvinio se porodici zbog reklame za Superboul koja je emitovana u nedelju i podržava njegovu predsedničku kampanju. 

Oglas vredan sedam miliona dolara koji su videle desetine miliona gledalaca povukao je direktne paralele između nezavisnog kandidata i njegovog ujaka, bivšeg predsednika Džona F. Kenedija, što je izazvao reakciju članova njegove porodice, prenosi Politiko. Takođe, navodi se da je koristio potpuno isti šablon kao JFK oglas iz 1960-ih.

Kenedi je poslao izvinjenje u nedelju uveče, rekavši da mu je "žao ako je reklama za Superboul nanela bol nekome u njegovoj porodici".

"Oglas je kreirao i emitovao American Values Super PAC bez ikakvog učešća ili odobrenja moje kampanje. Pravila FEC-a zabranjuju Super PAC-ima da se konsultuju sa mnom ili mojim osobljem. Sve vas volim. Bog vas blagoslovio", naveo je u izvinjenju.

Bobi Šrajver, sin sestre bivšeg predsednika Junis Kenedi Šrajver, rekao je da bi njegova majka bila "zaprepašćena" stavovima Roberta Kenedija mlađeg.

Brat Bobija Šrajvera, Mark Šrajver, takođe se složio sa njim u objavi na društvenim mrežama.

Objava Superboul oglasa na mreži Iks i dalje je zakačena na vrhu Kenedijevog profila od ponedeljka ujutru.

Kenedi se tokom svoje kampanje oslanjao na svoje poznato prezime i veze sa slavnim ličnostima, ali nekoliko njegovih rođaka je osudilo njegovu kandidaturu i nazvalo kampanju "opasnom za našu zemlju", prenosi Politiko.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet