Fokus

Snežna oluja pogodila severoistok SAD, otkazan veliki broj letova

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

15:17

Snežna oluja pogodila severoistok SAD, otkazan veliki broj letova
Snežna oluja pogodila severoistok SAD, otkazan veliki broj letova - Copyright Tanjug AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Severoistok Sjedinjenih Američkih Država danas je pogodila jaka snežna oluja zbog čega je otkazan veliki broj letova i železničkih linija, a škole izvode nastavu na daljinu.

U okrugu Hartford, u Konektikatu, zabeleženo je više od 12 centimetara snega, dok je u delovima Pensilvanije palo i više od 25 centimetara snega, prenosi Njujork post.

Tanjug AP/Matt Rourke

 

Na aerodromu La Gvardija u Kvinsu otkazano je više od 40 odsto odlaznih i 36 odsto dolaznih letova, dok je međunarodni aerodrom Njuark Liberti u Nju Džersiju otkazao više od 20 odsto odlaznih letova.

Aerodrom JFK u Njujorku otkazao je oko 17 odsto letova. Gradonačelnik Njujorka Erik Adamas upozorio je građane na moguće "rizične uslove" tokom putovanja na posao.

Tanjug AP/Matt Rourke

 

"Ne dajte da vas zavaraju. Ako ste danas krenuli na posao, verovatno ste sebi rekli: 'Pa, to je samo slaba kiša. U čemu je problem?' Ne, ovo ima potencijal da preraste u veliku stvar", poručio je Adams.

On je istakao da njujorške vlasti preduzimaju sve neophodne korake kako bi putevi ostali otvoreni.

Tanjug AP/Matt Rourke

 

"Ohrabrujemo Njujorčane da, ako mogu, idu javnim prevozom, a ukoliko možete, ostanite kod kuće i radite na daljinu", naveo je Adams.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet