Fokus

Najmanje 16 članova jedne porodice pronađeno mrtvo na Haitiju: Sumnja se na trovanje, dan ranije bili na sahrani

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

22:27

Najmanje 16 članova jedne porodice pronađeno mrtvo na Haitiju: Sumnja se na trovanje, dan ranije bili na sahrani
Najmanje 16 članova jedne porodice pronađeno mrtvo na Haitiju: Sumnja se na trovanje, dan ranije bili na sahrani - Copyright AP Photo/Odelyn Joseph

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 16 članova jedne porodice pronađeno je mrtvo u planinskom gradu na jugu Haitija, rekao je danas lokalni zvaničnik, dok lokalni mediji prenose da je njihova smrt prijavljena dan nakon što je ta porodica prisustvovala sahrani.

Tela su pronađena u gradu Segen, na oko 50 kilometara južno od prestonice Port-o-Prensa.

Za sada nije poznato šta je izazvalo njihovu smrt, ali lokalni očevici rekli su za Rojters da je možda u pitanju trovanje. Policija i medicinski radnici poslati su u oblast da istraže slučaj, rekao je Žid Pjer Mišel Lafonten, glavni zvaničnik južnog okruga Haitija.

Smrt članova porodice, kako je dodao, nije povezana sa nasiljem bandi.

Bande su na Haitiju postale izuzetno jake, posebno zbog reketiranja kompanija, ali i kidnapovanja civila, navodi se nedavno objavljenom izveštaju

Svetske inicijative za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Prošle godine, usled aktivnosti bandi, blizu 5.000 ljudi je izgubilo život na Haitiju, ističe se u odvojenom izveštaju Ujedinjenih nacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet