Fokus

Četvrti dan protesta u Nju Delhiju zbog navodnog silovanja i ubistva devojčice

Komentari

Autor: CNN

04/08/2021

-

14:51

Četvrti dan protesta u Nju Delhiju zbog navodnog silovanja i ubistva devojčice
Četvrti dan protesta u Nju Delhiju zbog navodnog silovanja i ubistva devojčice - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog navodnog silovanja i ubistva devetogodišnje devojčice iz najniže indijske kaste demonstranti protestuju treći dan zaredom.

U utorak je stotine demonstranata prodefilovalo ulicama prometne metropole, držeći natpise "Dajte pravdu maloj devojčici" i pozvali tužioce da izreknu smrtnu kaznu četvorici optuženih za to delo.
Žrtva je deo zajednice Dalit, koju čini preko 200 miliona ljudi koji su bili meta diskriminacije i nasilja u Indiji, najviše od početka pandemije koronavirusa.

Devojčica je, prema rečima njene porodice, u nedelju uveče otišla u krematorijum prekoputa svoje kuće da natoči čistu vodu. Ubrzo nakon toga, četiri muškarca su pozvala majku devojčice u krematorijum, obavestivši je da je njena ćerka doživela strujni udar.

Majka je tada tvrdila da joj je sveštenik rekao da će, ako prijavi smrt devojčice policiji, lekari devojčici ukrasti organe i prodati ih, kaže zamenik komesara policije za jugozapadni Delhi, oblast Ingit Pratap Singh.

Plašeći se najgoreg, majka devojčice je posumnjala da je njena ćerka kremirana bez njenog pristanka i da su sveštenik i troje radnika krematorijuma prethodno napali devojčicu, navodi Gardijan.

Glavni ministar Delhija, Arvind Kejrival nazvao je navodni zločin "varvarskim" i "sramotnim".

"Postoji potreba da se poboljša stanje reda i zakona u Delhiju", rekao je on dodajući da će u sredu posetiti porodicu devojčice.

Policija je od tada uhapsila sveštenika i još trojicu i optužila ih za silovanje i ubistvo. Istraga je u toku.

Komentari (0)

Svet