Fokus

Taker Karlson optužio američke vlasti za curenje informacija nakon sastanka sa Snoudenom u Moskvi

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2024

-

07:45

Taker Karlson optužio američke vlasti za curenje informacija nakon sastanka sa Snoudenom u Moskvi
Taker Karlson optužio američke vlasti za curenje informacija nakon sastanka sa Snoudenom u Moskvi - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki novinar Taker Karlson optužio je američku vladu za "curenje" informacija posle njegovog sastanka sa bivšim američkim obaveštajcem Edvardom Snoudenom u Rusiji.

Prema rečima Karlsona koji je dao intervju Jutjub blogeru Leksu Fridmanu, Snouden nije želeo da njihov sastanak u Moskvi bude objavljen u javnosti i on nikome nije rekao za razgovor sa bivšim specijalcem.

"On (Snouden) je rekao da više voli da niko ne zna da smo se sreli... Jedini razlog zašto vam ovo govorim...'Semafor' je preneo informacije koje je dobio od američkih obaveštajnih agencija, a koje su procurele suprotno mojim interesima koristeći sopstvena sredstva u navodno slobodnoj zemlji“, dodao je Karlson, prenose RIA Novosti.

Karlson se, tokom putovanja u Rusiju, sastao sa Snoudenom i Tarom Rid, koja je optužila aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena, sa kojim je ranije sarađivala, za uznemiravanje.

Ranije je Karlson u intervjuu Blejzu rekao da je uveren da su ga pre intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pratile američke obaveštajne agencije.

Karlson je u februaru intervjuisao ruskog lidera Vladimira Putina. Značajan deo dvočasovnog razgovora posvećen je ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom.

Intervju objavljen u noći 9. februara imao je više od 200 miliona pregleda na društvenoj mreži X.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet