Fokus

Milijarderi pomažu Trampu: Bračni par Julajn finansiraće njegovu kampanju svako sa oko 1,5 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2024

-

23:59

Milijarderi pomažu Trampu: Bračni par Julajn finansiraće njegovu kampanju svako sa oko 1,5 miliona dolara
Tanjug/AP/Evan Vucci - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Konzervativni milijarderi Elizabet i Ričard Julajn pomoći će u finansiranju kampanje bivšeg američkog predsednika i najverovatnijeg republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa i daće po oko 1,5 miliona dolara, objavio je danas Fajnenšel tajms.

Julajn su dali donacije za kampanju guvernera Floride Rona Desantisa, koji je ispao iz trke za republikansku predsedničku nominaciju u januaru.

Odluka para da finansira Trampovu kampanju doneta je nakon što je bivši predsednik pobedio na stranačkim predizborima u 14 od 15 američkih država tokom takozvanog "super utorka" 5. marta i nakon što je njegova poslednja republikanska rivalka Niki Hejli napustila trku, navodi FT. 

Tramp zaostaje za američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u prikupljanju sredstava u kampanji pred izbore 5. novembra. 

Trampova kampanja je januaru raspolagala sa nešto više od 30 miliona dolara, što je manje u odnosu na 33 miliona dolara mesec dana ranije.

S druge strane, Bajdenova kampanja je na kraju januara prikupila 56 miliona dolara u odnosu na 46 miliona koliko je imao u decembru.

Bračni par Julajn iz Viskonsina dao je više od 250 miliona dolara političkim kandidatima i grupama od 2016. godine, objavio je FT.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet