Fokus

Demonstranti se sukobili sa policijom u centru Tel Aviva: Žele oslobađanje talaca, ali i smenu Netanjahua

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2024

-

22:20

Demonstranti se sukobili sa policijom u centru Tel Aviva: Žele oslobađanje talaca, ali i smenu Netanjahua
Demonstranti se sukobili sa policijom u centru Tel Aviva: Žele oslobađanje talaca, ali i smenu Netanjahua - Copyright Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska policija saopštila je da je uhapsila demonstranta koji je koristio dimnu bombu, dok su se antivladini demonstranti danas sukobili sa policajcima koji su neuspešno pokušavali da ih blokiraju u pokušajima da se probiju kroz barikade, javlja Tajms of Izrael.

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

 

Demonstranti, koji su se probili kroz policijsku barijeru u ulici Begin, počeli su da se okupljaju kod auto-puta Ajalon.

Nekoliko stotina antivladinih demonstanata u centralnom Tel Avivu izašlo je na protest na kojem su zatražili momentalno oslobađanje talaca i izbore na kojima, kako su rekli, žele da se zameni aktuelna vlada.

U Jerusalimu, demonstranti traže oslobađanje talaca koje drži Hamas, okupljeni ispred rezidencije premijera Benjamina Netanijahua, na obeležavanju 155. dana zatočeništva.

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

 

Dan nakon Međunarodnog dana žena većina govornika se fokusiralo na 19 ženskih talaca koje su u zarobljeništvu Hamasa, uz kritike upućene Netanijahuovoj vladi i međunarodnim organizacijama jer zanemaruju, kako se navodi, patnju porodica.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet