Fokus

Tužbe protiv adiministracije Džoa Bajdena: Vrhovni sud SAD počeo saslušanje povodom državnog uređivanja društvenih mreža

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2024

-

16:15

Tužbe protiv adiministracije Džoa Bajdena: Vrhovni sud SAD počeo saslušanje povodom državnog uređivanja društvenih mreža
Tanjug/Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku - Copyright Tanjug/Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku

veličina teksta

Aa Aa

Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država počeo je danas saslušanje argumenata povodom navodnog uređivanja sadržaja društvenih mreža od strane administracije predsednika Džozefa Bajdena.

Sud će odlučivati da li je uklanjanje objava od strane društvenih mreža, za koje je Bajednova administracija smatrala da su dezinformacije, u sukobu sa ustavnim pravom na slobodu govora, prenosi Rojters.

Bajdenova administracija se žalila na odluku nižeg suda da ograniči mogućnost da Bela kuća i druge federalne kancelarije uređuju sadržaj na društvenim mrežama, tvrdeći da su se trudili da umanje dezinformacije na internetu, posebno u vezi sa pandemijom kovid virusa i izborima.

Administraciju je tužilo pet pojedinaca koji su korisnici društvenih mreža i države Mizuri i Luizijana, navodeći da je prekršila pravo na slobodu govora, zagarantovano Prvim amandmanom Ustava SAD, onih čije je objave preporučila da se skinu sa platformi poput Fejsbuka, Jutjuba i Iksa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet