Fokus

U meksičkoj državi Sinaloi spaseno 18 talaca kriminalnih grupa, među kojima i devetoro dece

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2024

-

22:11

U meksičkoj državi Sinaloi spaseno 18 talaca kriminalnih grupa, među kojima i devetoro dece
U meksičkoj državi Sinaloi spaseno 18 talaca kriminalnih grupa, među kojima i devetoro dece - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Meksičke vlasti spasile su danas 18 talaca kriminalnih grupa u jeku talasa kidnapovanja u državi Sinaloa, gde je više od 600 specijalnih snaga poslato da pojača bezbednost.

Guverner Sinaloe Ruben Roš saopštio je na društvenim mrežama da je devet odraslih i devetoro dece spaseno ujutru, ali nije naveo detalje o tome gde i kako se inicijativa dogodila.

Roš je rekao da su vlasti pokrenule intenzivnu operaciju sa policijskim i vojnim snagama da pronađu sedam osoba koje su i dalje među otetima. Do masovne otmice došlo je u petak u različitim oblastima regiona La Norija, izvan glavnog grada Sinaloe, Kulijakana, prenosi "AP".

Pripadnici kriminalnih grupa napravili uzeli su najmanje tri porodice za taoce, rekao je lokalni šef javne bezbednosti Herardo Merida. Savezne vlasti su poslale specijalne snage u Sinalou da traže nestale.

Još 300 vojnika i bataljon Nacionalne garde takođe deluju u toj oblasti. Lokalne vlasti nisu saopštile ko su počinioci masovnih otmica, koje su se dogodile dan nakon što su tri osobe ubijene u regionu Badiraguato, takođe u državi Sinaloa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet