Fokus

Milej predsednika Kolumbije nazvao "teroristom-ubicom": On je neznalica

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2024

-

16:22

Milej predsednika Kolumbije nazvao "teroristom-ubicom": On je neznalica
Tanjug/AP/Jose Luis Magana - Copyright Tanjug/AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Kolumbija će proterati izvestan broj argentinskih diplomata kao odgovor na uvrede koje je argentinski predsednik Havijer Milej izneo na račun svog kolumbijskog kolege Gustava Petra, nazvavši ga ''teroristom-ubicom''.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Milej uvredio "dostojanstvo" predsednika Petra i da će proterati jedan broj argentinskih diplomata, ali nije precizirano koliko njih.

Milej je u intervjuu za CNN rekao da Kolumbija može uskoro da propadne, i da počne da liči na Venecuelu ili Kubu."

"U Venecueli je pokolj, to je zaista bez presedana, isto kao i na ostrvu-zatvoru Kubi. Ima i drugih koji idu tim putem, kao što je Kolumbija sa gospodinom Petrom. Ali, ne možete očekivati mnogo od nekoga ko je bio terorista-ubica'', rekao je Milej, aludirajući na pobunjeničku prošlost Petra, koji je bio član nekadašnje gerilske grupe M-19.

''On je neznalica'', dodao je Milej.

Petro nije krio da je bio član te grupe, a demobilisan je pre 30 godina.

Lični napadi nisu neuobičajeni za Mileja, koji je prošle godine napao Papu Franju, nazvavši ga ''imbecilom koji brani socijalnu pravdu''.

''Neznalicom'' je nedavon nazvao i meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, koji je rekao da mu takvi komentari ''gode'', i Mileja nazvao ''fašističkim ultrakonzervativcem''.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet