Fokus

Privremeno obustavljen broj dolaznih letova u Dubaiju nakon velikog nevremena i poplava

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2024

-

11:39

Privremeno obustavljen broj dolaznih letova u Dubaiju nakon velikog nevremena i poplava
Privremeno obustavljen broj dolaznih letova u Dubaiju nakon velikog nevremena i poplava - Copyright AP Photo/Christopher Pike

veličina teksta

Aa Aa

Uprava međunarodnog aerodroma u Dubaiju, jednom od najvećih na svetu, saopštila je danas da će privremeno obustaviti broj dolaznih letova u narednih 48 sati, počev od podneva, kako bi se ubrzao oporavak infrastrukture usled štete izazvane kišom i poplavama koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) pre tri dana.

Letovi avio-kompanije Etihad ervejs iz glavnog grada Abu Dabija su se vratili u redovno stanje, nakon nepovoljnih vremenskih uslova prethodnih dana, rečeno je iz te kompanije za državnu novinsku agenciju "WAM".

Veliko nevreme pogodilo je Emirate u utorak, a nastradala je jedna osoba.

Nakon toga, usledile su velike poplave, a ekipe hitnih službi raščišćavaju puteve, dok se procenjuje šteta koju je izazvala najveća količina padavina u poslednjih 75 godina, od kada se vodi evidencija.

AP Photo/Christopher Pike

 

Nakon što je poplavljena pista na aerodromu u Dubaiju, na snazi je bilo preusmeravanje, otkazivanje i kašnjenje letova.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično beleži tokom godinu dana.

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet