Fokus

Evakuisana dvojica srpskih državljana iz Avganistana, sleteli u Taškent

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2021

-

16:29

Evakuisana dvojica srpskih državljana iz Avganistana, sleteli u Taškent
Evakuisana dvojica srpskih državljana iz Avganistana, sleteli u Taškent - Copyright Tanjug AP/Shekib Rahmani

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica državljana Srbije evakuisana su iz Avganistana, oni su sleteli u Taškent, potvrđeno je za Tanjug u Ministarstvu spoljnih poslova.

Da podsetimo, otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, nadležne i za Avganistan, Siniša Pavić, izjavio je ranije danas da su dvojica srpskih državljana na bezbednom na aerodromu u Kabulu i postoje čvrste garancije da će biti evakuisani.

Pavić je rekao da su Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji rade za jednu međunarodnu firmu, na korak od finalizacije akcije spasavanja, kao i da evakuacija Milke Damjanović ide u dobrom pravcu.

Da podsetimo, nakon što su u nedelju talibani stigli u Kabul, u zemlji je započela prava drama, a prizori sa međunarodnog aerodroma u Kabulu u ponedeljak su obilazili svet.

Nakon što su talibani ušli u Kabul i preuzeli vlast u Avganistanu, a predsednik te zemlje Ašraf Gani pobegao iz države, juče je na aerodromu u glavnom gradu nastao metež i haos u kojem je najmanje sedam osoba izgubilo život. Mnogi Avganistanci pokušali su da se ukrcaju u avione i na taj način odu iz zemlje.

Predsednik SAD Džo Bajden održao je sinoć konferenciju za novinare i naveo da se u Avganistanu situacija razvija znatno brže nego što su to Sjedinjene Američke Države očekivale.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet