Fokus

Bajden posle eksplozija u Kabulu: Teroristi nas neće uplašiti, naredio sam napad na ISIS

Komentari

Autor: Euronews Srbija/CNN

27/08/2021

-

00:12

Bajden posle eksplozija u Kabulu: Teroristi nas neće uplašiti, naredio sam napad na ISIS
Džo Bajden - Copyright Tanjug AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Teroristi nas neće zaustaviti, izjavio je večeras predsednik SAD Džo Bajden iz Bele kuće nakon što je u avganistanskoj prestonici u dve eksplozije u blizini aerodroma ubijeno više od 70 ljudi, među kojima su i američki vojnici. Inače, ovo još nije konačan bilans napada bombaša samoubica.

Bajden je takođe najavio da će, ukoliko bude potrebe, odobriti raspoređivanje dodatnih snaga u Avganistanu i dodao da je naredio napad na ISIS.

On je rekao da ne smatra da je bilo pogrešno što su se SAD oslonile na pomoć talibana u evakuaciji američkog osoblja iz Avganistana.

Kako je dalje objasnio, činjenica je da talibani sarađuju zarad svog interesa, a to je terenutno evakuacija pre svega američkog stanovništva i vojske iz Avganistana.

"Niko im ne veruje. Međutim, računamo na njihov lični interes da nastave da rade i sarađuju, jer je i njima potrebno da što više ljudi ode iz Avganistana", rekao je Bajeden u obraćanju naciji.

Kako kaže, za sada nema dokaza o bilo kakavom dosluhu između talibana i ISIS-a koji su potrvdili da su izvršili napad na aerodrom.

On je rekao da će SAD nastaviti evakuacije, te da je naredio napade na lokacije "Islamske države u Avganistanu” (ISIS-K).

"Ovi teroristi neće pobediti. Spasićemo Amerikance i naše saveznike. Obrušićemo se na teroriste kad, gde i kako želimo. Znajte, nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, lovićemo vas i platićete cenu", upozorio je Bajden.

Predsednik SAD je poručio da ostaje pri svojoj odluci da povuče američke snage iz Avganistana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet