Fokus

Premijer australijske države kažnjen dva puta jer nije nosio masku

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2021

-

20:37

Premijer australijske države kažnjen dva puta jer nije nosio masku
Daniel Andrews - Copyright AP/Andy Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Premijer australijske države Viktorije, Danijel Endrjuz, kažnjen je sa 400 dolara jer dva puta nije nosio masku ispred parlamenta u Melbournu, u trenucima kada je zabeleženo rekordnih 1.838 novozaraženih koronavirusom i pet novih smrtnih slučajeva.

Endrjuz se danas izvinio zbog toga što nije nosio masku u sredu i četvrtak ujutro dok je prolazio preko parkinga kako bi se obratio novinarima, preneo je "Gardijan".

Oba dana premijer je nosio masku dok su ga vozili u parlament, ali ju je skinuo pre nego što je prošao kroz parking.

"Policija Viktorije može da potvrdi da je premijeru Danielu Endrjuzu izdala dva obaveštenja o prekršajima zbog kršenja uputstava ministra zdravlja", rekao je portparol policije i dodao da je Endjruz kažnjen dva puta po 200 dolara.

Svi stanovnici Viktorije stariji od 12 godina moraju da nose masku pri izlasku iz kuće, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Novinarima i političarima je dozvoljeno da ih skidaju tokom rada kako bi odgovarali na pitanja ili čitali vesti.

Pre nego što su izrečene kazne, Endrjuz se izvinio što nije nosio masku, rekavši da je to previd i obećao da će donirati istu količinu novca ako ne bude kažnjen.

U Viktoriji je danas zabeležen najveći broj novozaraženih od koronavirusa, više nego u bilo kojoj australijskoj državi ili teritoriji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet