Fokus

Tramp: Da sam ja predsednik, vakcine ne bi bile obavezne

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2021

-

23:27

Tramp: Da sam ja predsednik, vakcine ne bi bile obavezne
Tramp: Da sam ja predsednik, vakcine ne bi bile obavezne - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da, da je on još na funkciji, ne bi propisao da vakcine protiv koronavirusa budu obavezne, već bi ih, umesto toga, "prodao" ljudima, u smislu da se vakcinacija temelji na dobrovoljnoj bazi.

Predsednik SAD Džo Bajden najavio je prošlog meseca da će većina zaposlenih u državnim ustanovama morati da se vakciniše ili da se suoči s gubitkom posla, ali i da kompanije sa 100 ili više zaposlenih moraju da zahtevaju od radnika da se vakcinišu ili da se redovno testiraju.

"Ne bih nikome rekao: Moraš. Gledajte, veoma sam ponosan na ono što smo uradili sa vakcinama", rekao je Tramp voditelju Biliju O’Rajliju u intervjuu, a preneo "Njujork post".

Tramp je u intervjuu istakao da su za manje od devet meseci, za vreme njegove administracije, u Americi proizvedene tri vakcine i da one zaista dobro rade. On je dodao da bi on uveravao ljude da se vakcinišu, a ne bi ih prisiljavao.

" Uverio bih ljude da prihvate da se vakcinišu. Ne bih ih prisiljavao... Dok sam bio predsednik, nije bilo govora o obaveznoj vakcinaciji. Svi su želeli vakcinu. Sada mnogi ljudi to ne žele",  istakao je Tramp.

Njegova administracija predvodila je razvoj vakcina protiv korona virusa, vladinom operacijom Varp Spid, koja je potrošila milijarde u razvoj i kupovinu vakcina, navodi ''Njujork post''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet